-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Jalapeňos jsou nejznámější mexické chilli papričky a zároveň ty nejchutnější. Připravte si tyto úžasné nakládané jalapeňos, které se hodí do burgerů, tortil, na pizzu a k dalším receptům.
Nakládané jalapeňos papričky jsou velmi známé a oblíbené. Naše roční spotřeba čítá něco kolem 10 sklenic, a tak jsme se rozhodli si vyrobit vlastní z přebytku chilli papriček, které pěstujeme ve skleníku. Nejraději mám nakládané jalapeňos, které jsou tmavě zelené, ty červené jsou skvělé k přípravě domácí sriracha omáčky nebo k výrobě zauzených papriček chipotle. Každý, kdo si tyto papričky kupuje ví, že by měly být v kyselejším nálevu proto nepřidávejte příliš cukru.
Suroviny na nakládané jalapeňos papričky
- 20 papriček jalapeňos
- 500 ml čisté vody
- 250 ml vinného octa
- 4 stroužky česneku
- 3-4 lžíce cukru
- 2 lžíce soli
- 5 kuliček černého pepře
- 2 lžíce sušené cibule
- 1 bobkový list
- 2 lžičky kmínu
TIP: V originálním receptu od La Costeňa je zahrnutá i mrkev, můžete si mrkev nakrájet na kolečka a pár koleček přidat do sklenic k papričkám.
VIDEORECEPT
Postup přípravy nakládaných papriček jalapeňos
- Nejprve si papričky omyjte a zbavte je stopek. Papričky si nakrájejte na kolečka a stroužky česneku nakrájejte na plátky.
- Sklenice si vyvařte, aby byly 100% čisté.
- Pro přípravu nálevu si v hrnci smíchejte vinný ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, bobkový list, sušenou cibuli, kmín a vše přiveďte k varu.
- Horkým lákem papričky zalijte tak, aby byly ponořené.
- Jakmile papričky vychladnou, tak je skladujte v lednici. Pro jistotu můžete sklenice zavařit v pekáčku s trochou vody, kdy je budete zavařovat při teplotě 130°C po dobu 15-20 minut.
- Jakmile sklenici otevřete, tak je skladujte v lednici.
Chutnaly vám nakládané jalapeňos papričky? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nakládané jalapeňos papričky
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review