-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce11
-
Celkový čas50 minut
Máte také rádi něco sladkého ke kávě? Doporučuji vyzkoušet tento vynikající dezert, který Vám nezabere příliš mnoho času. Já ho osobně peču velmi často.
Luxusní Míša řezy na plech je dokonalý moučník všech generací a je velmi oblíbený. Vrstva tvarohu s mascarpone a zakysanou smetanou v kombinaci s kakaovým piškotem a polevou z ledových kaštanů vytvoří tu správnou lahodnou chuť.
Suroviny – Luxusní Míša řezy na plech
Korpus:
- Polohrubá mouka
- Vejce
- Olej
- Moučkový cukr
- Kakao holandské
- Sůl
Krém:
- Tvaroh tučný – 2 kelímky
- Mascarpone – 1 kelímek
- Zakysaná smetana – 1 kelímek
- Moučkový cukr – 250g
Poleva:
- Tuk 100% (Omega na polevy) – 100g
- Ledové kaštany – 6ks
Postup přípravy – Luxusní Míša řezy na plech
Korpus:
- Nejprve rozdělíme zvlášť do mísy bílky a žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a dáme stranou.
- Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme polohrubou mouku, olej, kakao a opatrně vmícháme sníh z bílků, až nám vznikne vláčné těsto.
- Kakaové těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C 10 minut.
- Upečený korpus necháme na plechu vychladnout a potřeme připraveným krémem.
Krém:
- V míse smícháme tvaroh, mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a důkladně promícháme.
- Hotovým krémem potřeme korpus a dáme na chvíli vychladit do ledničky. Na závěr polijeme polevou z ledových kaštanů.
Poleva:
- Ve vodní lázni rozehřejeme 100% tuk a ledové kaštany.
- Na závěr Míša řezy polijeme polevou a necháme v ledničce opět ztuhnout. Podáváme vychlazené.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Luxusní Míša řezy na plech - korpus
Luxusní Míša řezy na plech - krém
Luxusní Míša řezy na plech - poleva
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review