-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření45 minut
-
Porce4
Gnocchi s kuřecím, špenátem ve smetanové omáčce jsou skvělou volbou na rychlý a jednoduchý oběd. Toto jídlo jsem si zamilovala nejen tím, že je rychlé, ale také že skvěle chutná a opravdu zasytí. Já osobně ještě přidávám žampiony, ale nemusí být.
Suroviny na přípravu smetanové omáčky:
- kuřecí maso – 2 prsa nebo stehenní (jak má kdo rád)
- špenát – 1 balení, já používám čerstvý baby špenát, ale může být i mražený listový
- žampiony – určitě čerstvé, chuťově jsou příjemně křupavé
- smetana – 1 kelímek, ke šlehání (nejlépe 33%)
- česnek – 4 stroužky, čerstvý (dodá jídlu skvělou chuť)
- sůl a pepř – na dochucení
- olej – na smažení
Suroviny na přípravu gnocchi:
- brambory – 1kg vařené
- vejce – 1 ks
- hladká mouka – 300g
- sůl – dle chuti
- hrubá mouka – na podsyp
Pokud se Vám nechtějí dělat domácí gnocchi, které samozřejmě zaberou více času, tak můžete sáhnout po polotovaru v obchodě a použít ty. Jsou hotové za 2 minuty.
Vyzkoušejte recept na soba nudle s kuřecím a zeleninou, které Vám zaberou pár minut času a výborně se hodí jako oběd.
Directions
Na přípravu smetanové omáčky vezmeme 2 kuřecí prsa a nakrájíme na menší kostky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Takto připravené suroviny necháme stranou a přejdeme rovnou k přípravě omáčky.
Příprava smetanové omáčky: Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme nakrájené a osolené kuřecí maso a žampiony do změknutí. Když jsou žampiony a maso hotové, přidáme prolisovaný česnek, špenát, zalijeme celé smetanou a necháme povařit ještě další 3 minuty než omáčka trošku zhoustne. Kdo chce mít omáčku ještě více smetanovou, může na závěr do omáčky přidat kousek sýru např. nivu, ale pozor na její slanost.
Příprava gnocchi: Jestliže jste se nakonec rozhodli si připravit domácí gnochi, tak začneme tím, že si připravíme brambory, které dáme vařit ve slupce. Uvařené ještě horké brambory propasírujeme do hladké mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka těsto prohněteme. Výsledné těsto by mělo být pevné, ale měkké.
Těsto rozdělíme na několik bochánků a z každého bochánku vyválíme váleček silný přibližně 2cm, který nakrájíme na kousky. Každý kousek pak zakulatíme hrotem vidličky, která na něm zanechá takové rýhy. Takto připravené gnocchi odkládáme na vál posypaný hrubou moukou.
Gnocchi přendáme do vroucí osolené vody ve větším hrnci a uvařené gnocchi jsou ve chvíli, kdy vyplavou na povrch. Poté je vyndáme a necháme okapat.
Conclusion
Uvařené gnocchi přidáme ke smetanové omáčce a je hotovo. Přeji dobrou chuť.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Gnocchi s kuřecím, špenátem ve smetanové omáčce
Follow The Directions
Na přípravu smetanové omáčky vezmeme 2 kuřecí prsa a nakrájíme na menší kostky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Takto připravené suroviny necháme stranou a přejdeme rovnou k přípravě omáčky.
Příprava smetanové omáčky: Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme nakrájené a osolené kuřecí maso a žampiony do změknutí. Když jsou žampiony a maso hotové, přidáme prolisovaný česnek, špenát, zalijeme celé smetanou a necháme povařit ještě další 3 minuty než omáčka trošku zhoustne. Kdo chce mít omáčku ještě více smetanovou, může na závěr do omáčky přidat kousek sýru např. nivu, ale pozor na její slanost.
Příprava gnocchi: Jestliže jste se nakonec rozhodli si připravit domácí gnochi, tak začneme tím, že si připravíme brambory, které dáme vařit ve slupce. Uvařené ještě horké brambory propasírujeme do hladké mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka těsto prohněteme. Výsledné těsto by mělo být pevné, ale měkké.
Těsto rozdělíme na několik bochánků a z každého bochánku vyválíme váleček silný přibližně 2cm, který nakrájíme na kousky. Každý kousek pak zakulatíme hrotem vidličky, která na něm zanechá takové rýhy. Takto připravené gnocchi odkládáme na vál posypaný hrubou moukou.
Gnocchi přendáme do vroucí osolené vody ve větším hrnci a uvařené gnocchi jsou ve chvíli, kdy vyplavou na povrch. Poté je vyndáme a necháme okapat.
Leave a Review