-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce4
-
Celkový čas15 Minut
Domácí vaječňák (vaječný koňak)
Domácí vaječňák neboli také vaječný koňak či likér si připravuje na Vánoce snad téměř každý, kdo je milovníkem likérů. Je snadný, dobrý a jeho příprava zabere pár minut. Navíc Vám stačí pouhých pár ingrediencí. Já tento recept letos zkoušela poprvé a je vážně moc dobrý.
Suroviny na domácí vaječný koňak:
- 3 ks žloutek
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml tuzemského rumu
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
Vyzkoušejte také:
Directions
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, protože potřebujeme pouze žloutky. Odměříme si rum podle toho jak má kdo rád. V receptu je pouze orientační množství rumu, kterým se nemusíte řídit.
Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět šleháme 3 minuty. Čas šlehání dodržujte přesně. Poté přidáme rum a opět lehce prošleháme.
Conclusion
Takto připravený domácí vaječňák dejte chladit do lednice a můžete začít popíjet kdykoliv budete mít chuť.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Domácí vaječňák (vaječný koňak)
Follow The Directions
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků, protože potřebujeme pouze žloutky. Odměříme si rum podle toho jak má kdo rád. V receptu je pouze orientační množství rumu, kterým se nemusíte řídit.
Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět šleháme 3 minuty. Čas šlehání dodržujte přesně. Poté přidáme rum a opět lehce prošleháme.
Recipe Reviews