- 16 listopadu, 2021
- od Romana Hladiková
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
- Kuchyně: Italská
- Obtížnost: Snadný
-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce4
-
Zhlédnutí2 208
Čerstvé bylinkové pesto s ořechy a sýrem krásně provoní jakékoli jídlo. Doporučujeme si vždy připravovat vlastní domácí pesto. Vydrží vám v lednici několik měsíců a dochutíte s ním spousty receptů.
Domácí bazalkové pesto Pohlreich je jednoduchý a rychlý recept na domácí pesto, který zvládne opravdu každý. Já si své pesto připravuji často, poté ho skladuji v lednici a když ho zrovna potřebuji, tak ho mám při ruce. Domácí pesto představuje tu nejjednodušší a nejrychlejší omáčku na těstoviny, kterou můžete použít. Pouze čerstvé pesto smíchejte se špagetami, které posypete parmazánem a máte vykouzlené výborné jídlo.
Suroviny na domácí bazalkové pesto Pohlreich
- 20 velkých lístků bazalky
- 20 g piniových oříšků
- 20 g strouhaného parmazánu nebo sýru Grana Padano
- 1/2-1 stroužek česneku
- 50 ml panenského olivového oleje
Postup přípravy domácího bazalkového pesta
- Nejprve vložte čerstvé lístky bazalky do vroucí vody v sítku, ihned je vyndejte a ponořte do ledové lázně. Tímto procesem se zachová zelená barva pesta.
- Oříšky si opražte ze všech stran na pánvi na sucho.
- Bazalku osušte, přidejte opražené oříšky, parmazán a česnek.
- Tyto ingredience rozmixujte ponorným (tyčovým) mixérem nebo je hmoždířem rozdrťte.
- Přilijte olej a ještě všechny ingredience spolu promixujte.
- Vzniklé pesto podávejte k pokrmu nebo jej dejte do skleničky, uzavřete a skladujte v lednici.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept