- Cuisine: Italská
- Difficulty: Easy
- 2 722 zhlédnutí
-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce4
-
Celkový čas10 minut
Čerstvé bylinkové pesto s ořechy a sýrem krásně provoní jakékoli jídlo. Doporučujeme si vždy připravovat vlastní domácí pesto. Vydrží vám v lednici několik měsíců a dochutíte s ním spousty receptů.
Domácí bazalkové pesto Pohlreich je jednoduchý a rychlý recept na domácí pesto, který zvládne opravdu každý. Já si své pesto připravuji často, poté ho skladuji v lednici a když ho zrovna potřebuji, tak ho mám při ruce. Domácí pesto představuje tu nejjednodušší a nejrychlejší omáčku na těstoviny, kterou můžete použít. Pouze čerstvé pesto smíchejte se špagetami, které posypete parmazánem a máte vykouzlené výborné jídlo.
Suroviny na domácí bazalkové pesto Pohlreich
- 20 velkých lístků bazalky
- 20 g piniových oříšků
- 20 g strouhaného parmazánu nebo sýru Grana Padano
- 1/2-1 stroužek česneku
- 50 ml panenského olivového oleje
Postup přípravy domácího bazalkového pesta
- Nejprve vložte čerstvé lístky bazalky do vroucí vody v sítku, ihned je vyndejte a ponořte do ledové lázně. Tímto procesem se zachová zelená barva pesta.
- Oříšky si opražte ze všech stran na pánvi na sucho.
- Bazalku osušte, přidejte opražené oříšky, parmazán a česnek.
- Tyto ingredience rozmixujte ponorným (tyčovým) mixérem nebo je hmoždířem rozdrťte.
- Přilijte olej a ještě všechny ingredience spolu promixujte.
- Vzniklé pesto podávejte k pokrmu nebo jej dejte do skleničky, uzavřete a skladujte v lednici.
Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review