-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření12 minut
-
Porce6
-
Celkový čas35 minut
Babiččiny bramborové knedlíky (křehké a rychlé)
Babiččiny bramborové knedlíky jsou naše oblíbená příloha k masu, špenátu nebo zelí. Tento recept přidávám v poměru, který používala naše babička.
Suroviny na babiččiny bramborové knedlíky (3 šišky)
- 700 g brambor
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
Jak připravit babiččiny bramborové knedlíky
- Ideálně den předem si uvařte brambory ve slupce. Pokud spěcháte, tak je klidně uvařte v ten den. Jakmile brambory vychladnou, nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte 200 g mouky, špetku soli a jedno vejce. Důkladně směs promíchejte rukama a pořádně ji propracujte.
- Jakmile je těsto propracované, tak z něj vytvořte libovolné válečky (zhruba o průměru 5 cm) na knedlíky.
- Do většího hrnce dejte vodu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody ponořte knedlíky a vařte zhruba 10-12 minut. Jakmile knedlíky vyndáte z vody, tak je propíchejte špejlí, aby se nesrazily.
- Nyní už jen knedlíky nakrájejte. Ideální pomocník na krájení bramborových knedlíků je zubní nebo jiná niť.
Jak dlouho vydrží bramborový knedlík?
V uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží zhruba 3 dny v lednici. Pokud budete bramborové knedlíky uchovávat v mraženém stavu, tak vydrží až 6 měsíců. Nikdy však neskladujte syrové knedlíky (těsto), vždy pouze uvařené.
Jak dlouho se vaří bramborový knedlík?
Držte se vždy receptu, mě postačí většinou zmíněných 10-12 minut. Při vaření knedlíků vařím vždy váleček 6 minut z jedné strany a pak jej ve vodě otočím na dalších 6 minut.
Vyzkoušejte také uvařit:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review