Vepřová panenka pečená v troubě
Vepřová panenka je nejlibovější a nejdražší kousek vepřového masa, který pravděpodobně koupíte. Přípravu panenky je dobré nepodcenit a dodržet určité postupy, aby byla panenka šťavnatá.
Vietnamská omáčka Nuoc Cham nejen k závitkům
Pokud jste někdy navštívili vietnamské bistro nebo restauraci a objednali jste si smažené nebo nesmažené závitky, tak jste k ní pravděpodobně dostali i tuto typickou
Smažené závitky nem rán s omáčkou
Kdo by neznal smažené vietnamské závitky (vietnamsky Nem rán). Prodávají se u nás v restauracích, bistrech a dokonce i ve většině večerkách. Pokud také tak
Rozstřelený ptáček z vepřového masa
Klasický recept na španělské ptáčky obsahují hovězí maso, ale já je občas připravím i z vepřového masa. Omáčka bývá zpravidla o něco světlejší, ale chuťově
Zapečená hokaido (dýňové oko)
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí.
Nejlepší vláčná bábovka
Bábovka je asi jeden z nejrozšířenějších dezertů u nás vůbec. Připravte si dokonale vláčnou bábovku raz dva. Nejlepší vláčná bábovka je velice snadná a rychlá
Hemenex Pohlreich (Ham and Eggs)
Hemenex vzniklo spojením anglických slov ‘Ham and Eggs’ v překladu šunka s vejci. Jak už samotný název napovídá, tak tento pokrm je vhodný zejména ke
Smažený vepřový řízek od babičky
Řízek je naprostou klasikou české kuchyně a dokonce jej dostanete v naprosté většině českých restaurací. Jídlo je sice jednoduché na přípravu, ale naprosto skvělé pokud
Nejlepší lečo s vejci
Léto pomalu ale jistě začíná a typickým rychlým a letním jídlem je lečo se zeleninou, vejci a klobásou. Toto lehké jídlo snadno připravíte ze surovin
Výborná ředkvičková pomazánka s vejci
Ředkvička je kořenová zelenina a její pálivá chuť je skvělá. Kalorická hodnota je nízká (40 KJ na 50 gramů). Ředkvičky obsahují velké množství vlákniny a