Nejlepší domácí kysané zelí do sklenic
Nejlepší domácí kysané zelí do sklenic Nejlepší domácí kysané zelí do sklenic je typicky podzimní záležitost. Kysané zelí do sklenic se dělá nejlépe z kruhárenského (podzimního)
Klasická houbová polévka s bramborami
Klasická houbová polévka s bramborami Klasická houbová polévka s bramborami je v podstatě bramboračka s houbami. Do této polévky dávám především čerstvé houby, protože v ní
Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky
Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky Nejlepší polévka s játrovými knedlíčky je polévka, kterou připravuji mnoho let, protože jsem tento recept zdědila od babičky. Tato polévka
Luxusní koprová omáčka od babičky
Luxusní koprová omáčka od babičky Luxusní koprová omáčka od babičky je klasický recept na tradiční českou koprovku. Pravá koprová omáčka se podává s hovězím masem nebo
Pravé slovenské pagáče (škvarkové pagáčky)
Pravé slovenské pagáče (škvarkové pagáčky) Pravé slovenské pagáče je výborný druh pečiva, který pochází z Maďarska (maďarské pogácsa) a později se také dostalo na moravské
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem je typické české jídlo, které je sice náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za
Nejlepší vepřový guláš Pohlreich
Nejlepší vepřový guláš Pohlreich Nejlepší vepřový guláš Pohlreich je recept inspirovaný Zdeňkem Pohlreichem, který zmínil, že nejlepší vepřový guláš dosáhnete s vepřovou plecí a bez jíšky,
Nejlepší vepřo knedlo zelo podle Pohlreicha
Nejlepší vepřo knedlo zelo Vepřo knedlo zelo je naprostá klasika české gastronomie. Aby taky ne, Češi mají tento pokrm jako národní. Jídlo je jednoduché a
Vynikající dušené červené zelí (zahuštěné)
Dušené zelí je pro českou kuchyni velice typické, protože se servíruje společně s nejtradičnějšími jídly jako jsou výpečky, kachna, plněné knedlíky a další. Vyzkoušejte naši
Tradiční poctivá kulajda (smetanová)
Tradiční poctivá kulajda Tradiční poctivá kulajda je klenotem české gastronomie. Kulajda je typická polévka světlé barvy, která se připravuje z brambor, hub, vejcí, smetany, kopru