-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas1 hod 10 min
Zabijačka je česká tradice, ze které vznikne spoustu dobrot. Jednou ze známých dobrot ze zabijačky je i světlý a tmavý prejt, kterým se plní jitrnice (světlý) a jelítka (tmavý).
Zabijačkový prejt v troubě se připravuje v troubě a tradičně se podává s vařeným bramborem a kysaným zelím. Ukáži vám, jak si jednoduše připravíte světlý prejt. Tmavý prejt v zásadě kupuji u řezníka, jelikož je k jeho přípravě potřeba čerstvá krev. Pokud se budete držet receptu, tak si zaručeně pochutnáte.
Suroviny na světlý zabijačkový prejt
- 750 g masa z vepřové hlavy
- 2 housky / rohlíky
- vepřové plíce (1 pár)
- kousek vepřových jater
- kousek bůčku
- 2 kuličky nového koření
- sůl, černý pepř
- špetka muškátového oříšku
- česnek
- majoránka
- sádlo nebo olej
Postup přípravy světlého zabijačkového prejtu v troubě
- Do vody s novým kořením dejte vařit veškeré maso (kromě jater). Jakmile je maso měkké, tak ho nahrubo pokrájejte. Pečivo zalijte vývarem z masa a natrhejte ho k masu. Maso s pečivem rozemlejte v mlýnku na maso, přidejte také pomletá syrová játra.
- Vše promíchejte dohromady a dochuťte uvedeným kořením. Pekáček vymažte sádlem, přidejte prejt a zapečte, aby se na povrchu vytvořila kůrčička. Máte hotovo.
- Hotový prejt podávejte k vařeným bramborám a bílému kysanému zelí.
Chutnal vám zabijačkový prejt v troubě? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Zabijačkový prejt v troubě
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review