-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce6
-
Celkový čas40 min
Pokud vám zbyly v lednici párky, můžete si připravit skvělou frankfurtskou polévku s bramborem. Příprava je velmi snadná a polévka chutná i dětem.
Nejlepší frankfurtská polévka se smetanou, párkem a bramborem se připravuje nejčastěji z frankfurtských párků, které polévce propůjčily své jméno, ale můžete použít libovolné párky nebo jako já v tomto receptu použil ďábelský salám. Výhodou je, že polévku připravíte ze základních ingrediencí, které by měl každý doma mít. Polévku zahušťuji nastrouhanou bramborou, jejíž škrob polévku krásně zahustí. Kdyby to však pro někoho bylo málo, může vmíchat máslovou jíšku.
Suroviny na frankfurtskou polévku s párkem
- sádlo nebo olej
- 1 cibule
- 3 nožičky párků
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 l vývaru
- 4-5 ks brambor
- 100 ml smetany nebo mléka
- libeček
- petrželka
- sůl & pepř
TIP: Kdo má rád pikantní, tak přidá i trošku mletého chilli nebo celou chilli papričku.
Postup přípravy nejlepší frankfurtské polévky se smetanou
- Nejprve si v hrnci rozehřejte olej, přidejte párky na kolečka a orestujte dozlatova. Párky dejte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte opět trošku tuku a najemno nakrájenou cibuli orestujte dozlatova. Stáhněte plamen a přidejte česnek, kmín a sladkou papriku, vše velmi krátce nechte provonět a poté zalijte vývarem nebo vodou.
- Do polévky přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory, sůl a 1 bramboru nastrouhanou najemno. Vařte do změknutí brambor 20-25 minut.
- Jakmile jsou brambory měkké, přidejte orestované párky, smetanu a libeček s petrželkou. Polévku ještě dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Podávejte samotnou nebo s kouskem pečiva.
Chutnala vám nejlepší frankfurtská polévka se smetanou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší frankfurtská polévka
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews