-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas50 minut
Žampiony jsou v našich kuchyních velmi oblíbené. Jejich úprava je snadná, rychlá a jsou celoročně dostupné. Žampiony můžete použít do spoustu pokrmů. My je máme nejraději pečené s masem nebo grilované.
Nakládané žampiony skvěle chutnají a jsou připravené raz dva. Můžete je jíst samotné jen tak na chuť nebo je přidat do nějakého oblíbeného jídla. Tyto žampiony se hodí například do kulajdy či rizota.
Suroviny – Nakládané žampiony
- Žampiony
- Cibule
- Mrkev
- Nové koření
- Černý pepř
- Bobkový list
- Hořčičné semínko
- Sůl
- Voda
- Ocet
- Cukr
- Tymián
Postup přípravy – Sterilované žampiony
- Žampiony oloupeme a nakrájíme je na středně velké kousky.
- Žampiony povaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Po 5 minutách je scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Na nálev svaříme 250 ml vody, 80 ml octa, 30g cukru, bobkové listy (každý pak přijde do jedné sklenice) a lžičku tymiánu. Jakmile nálev projde varem, tak ho odstavíme.
- Menší cibuli a mrkev oloupeme na nakrájíme na kolečka. Poté vložíme do sklenic, přidáme nové koření, pepř, hořčičné semínko a bobkový list z nálevu. Poté přidáme vychladlé žampiony a zalijeme svařeným lákem.
- Sklenice uzavřeme a sterilujeme na plechu s 2-3 cm nalité vody. Zavařujeme 20 minut při 100°C.
- Skladujeme v chladu a temnu. Vydrží až do další sezóny.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nakládané žampiony
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review