Kuřecí Cordon bleu Pohlreich

Kuřecí Cordon bleu Pohlreich
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 163

Kuřecí Cordon bleu Pohlreich

Kuřecí Cordon bleu Pohlreich je původem francouzské jídlo. Jedná se v podstatě o plněný řízek šunkou a sýrem, který je následně obalen ve strouhance a je osmažený. Jak několikrát zmiňoval Z. Pohlreich, do jídla nepatří Eidam, ale modrý sýr nebo Ementál popř. Gouda. V oficiálním receptu musí být použité pouze telecí maso a vepřová šunka.

Cordon bleu x Gordon blue x Cordon blue + výslovnost

Jediné správné označení receptu je Cordon bleu, ostatní varianty jsou počeštělé nebo nesprávné. Tento francouzský výraz se vyslovuje kórdon blé. V překladu znamená výraz modrá stuha.

Suroviny k přípravě kuřecího Cordon bleu Pohlreich

  • 4 plátky kuřecího nebo telecího masa
  • 4 plátky sýru Ementál
  • 4 plátky šunky nebo pršutu
  • trocha mléka
  • olej na smažení
  • sůl & pepř
  • trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka

Kuřecí Cordon bleu Pohlreich postup přípravy

  1. Nejprve si plátek masa podélně nakrojte (nepřepůlte) a poté mezi dvěmi fóliemi naklepejte do tenka.
  2. Osolte, opepřete a poklaďte plátkem šunky a sýra. Přiklopte druhou polovinu a spíchněte párátkem, aby se při obalovánínerozpadaly.
  3. Obalte v klasickém trojobale, tedy obalte v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  4. Na pánvi s tlustým dnem si rozpalte olej a smažte obalenou plněnou kapsu 4 minuty z každé strany dozlatova.
  5. Pokud máte maso tlusté, nechte ještě 4 minutky dojít v předehřáté troubě.
  6. Hotový Cordon bleu podávejte s petrželkovým bramborem, fazolkami nebo nějakým salátkem. Vyzkoušejte k němu náš ředkvičkový salát s jarní cibulkou.

Chutnal vám kuřecí „Gordon bleu“? Vyzkoušejte také:

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..