- Cuisine: Francouzská
- Difficulty: Easy
- 3 386 zhlédnutí
-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce4
-
Celkový čas30 minut
Kuřecí Cordon bleu Pohlreich
Kuřecí Cordon bleu Pohlreich je původem francouzské jídlo. Jedná se v podstatě o plněný řízek šunkou a sýrem, který je následně obalen ve strouhance a je osmažený. Jak několikrát zmiňoval Z. Pohlreich, do jídla nepatří Eidam, ale modrý sýr nebo Ementál popř. Gouda. V oficiálním receptu musí být použité pouze telecí maso a vepřová šunka.
Cordon bleu x Gordon blue x Cordon blue + výslovnost
Jediné správné označení receptu je Cordon bleu, ostatní varianty jsou počeštělé nebo nesprávné. Tento francouzský výraz se vyslovuje kórdon blé. V překladu znamená výraz modrá stuha.
Suroviny k přípravě kuřecího Cordon bleu Pohlreich
- 4 plátky kuřecího nebo telecího masa
- 4 plátky sýru Ementál
- 4 plátky šunky nebo pršutu
- trocha mléka
- olej na smažení
- sůl & pepř
- trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka
Kuřecí Cordon bleu Pohlreich postup přípravy
- Nejprve si plátek masa podélně nakrojte (nepřepůlte) a poté mezi dvěmi fóliemi naklepejte do tenka.
- Osolte, opepřete a poklaďte plátkem šunky a sýra. Přiklopte druhou polovinu a spíchněte párátkem, aby se při obalovánínerozpadaly.
- Obalte v klasickém trojobale, tedy obalte v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi s tlustým dnem si rozpalte olej a smažte obalenou plněnou kapsu 4 minuty z každé strany dozlatova.
- Pokud máte maso tlusté, nechte ještě 4 minutky dojít v předehřáté troubě.
- Hotový Cordon bleu podávejte s petrželkovým bramborem, fazolkami nebo nějakým salátkem. Vyzkoušejte k němu náš ředkvičkový salát s jarní cibulkou.
Chutnal vám kuřecí “Gordon bleu”? Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review