Kuřecí čínské řízečky

Kuřecí čínské řízečky
  • Čas přípravy
    10 minut + 24 hod. na odležení
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    15
  • Celkový čas
    30 minut

Pokud hledáte rychlý a chutný způsob, jak připravit kuřecí maso trochu jinak, tak tyto řízečky jsou skvělou volbou. Jsou ideální jak k obědu, tak k večeři a skvěle se hodí i jako pohoštění pro návštěvu – mizí ze stolu rychleji, než je stihnete usmažit.

Kuřecí čínské řízečky spojují jemnost kuřecího masa s výborným nádechem kari, solamylu a cibulky, které jim dodá šťavnatost i výraznou chuť.

Suroviny na kuřecí řízečky

  • Kuřecí maso – 500g
  • Vejce – 2 ks
  • Cibule – 1 ks
  • Solamyl – 2 lžíce
  • Kari – 1 lžíce
  • Sladká paprika – 2 lžičky
  • Sůl – 1 lžička
  • Pepř černý – 1 lžička
  • Cukr moučka – 1 lžička
  • Olej – na smažení

Postup přípravy na kuřecí čínské řízečky

  • Kuřecí maso opláchneme vodou, nakrájíme na menší kostičky a přendáme do mísy.
  • K masu přidáme vejce a cibuli, kterou si nakrájíme najemno.
  • Dále přidáme solamyl, kari, sladkou mletou papriku, sůl, pepř, moučkový cukr a vše důkladně promícháme.
  • Takto naložené maso necháme odležet v ledničce 24 hodin.
  • Poté děláme z připravené směsi placičky, které tvoříme lžící a smažíme je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.

TIP:

  • Jako příloha se k řízečkům hodí vařený brambor, bramborová kaše, opečený brambor či hranolky.

Chutnaly Vám čínské řízečky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Kuřecí čínské řízečky

    Mohlo by se vám líbit

    Napište komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.