-
Čas přípravy10 minut + 24 hod. na odležení
-
Doba vaření20 minut
-
Porce15
-
Celkový čas30 minut
Pokud hledáte rychlý a chutný způsob, jak připravit kuřecí maso trochu jinak, tak tyto řízečky jsou skvělou volbou. Jsou ideální jak k obědu, tak k večeři a skvěle se hodí i jako pohoštění pro návštěvu – mizí ze stolu rychleji, než je stihnete usmažit.
Kuřecí čínské řízečky spojují jemnost kuřecího masa s výborným nádechem kari, solamylu a cibulky, které jim dodá šťavnatost i výraznou chuť.
Suroviny na kuřecí řízečky
- Kuřecí maso – 500g
- Vejce – 2 ks
- Cibule – 1 ks
- Solamyl – 2 lžíce
- Kari – 1 lžíce
- Sladká paprika – 2 lžičky
- Sůl – 1 lžička
- Pepř černý – 1 lžička
- Cukr moučka – 1 lžička
- Olej – na smažení
Postup přípravy na kuřecí čínské řízečky
Kuřecí maso opláchneme vodou, nakrájíme na menší kostičky a přendáme do mísy.
K masu přidáme vejce a cibuli, kterou si nakrájíme najemno.
Dále přidáme solamyl, kari, sladkou mletou papriku, sůl, pepř, moučkový cukr a vše důkladně promícháme.
Takto naložené maso necháme odležet v ledničce 24 hodin.
Poté děláme z připravené směsi placičky, které tvoříme lžící a smažíme je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova.
TIP:
- Jako příloha se k řízečkům hodí vařený brambor, bramborová kaše, opečený brambor či hranolky.
Chutnaly Vám čínské řízečky? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Kuřecí čínské řízečky
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Napište komentář