-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření45 minut
-
Porce2
-
Celkový čas1 hodina
Dušené vepřové s mrkví a brambory
Dušené vepřové s mrkví a brambory připravuji v jedné pánvi. Toto jídlo je rychlé, jednoduché a neušpiníte zbytečně většinu nádobí, jelikož postačí jedna větší pánev. Jako malá jsem byla zvyklá od mé babičky na dušené vepřové maso v mrkvi, což byla omáčka a jako přílohu jsme mívali vařené brambory, které jsem si do omáčky vždycky rozmačkala. Tak jsem toto jídlo trošku poupravila a místo omáčky je pouze dušené vepřové maso s mrkví a bramborem, připravované v jedné pánvi.
Suroviny na přípravu dušeného vepřového s mrkví:
- Vepřové maso – 300g, já použila vepřovou kýtu
- Mrkev – 2ks větší
- Brambory – 400g
- Cibule – 1ks větší
- Máslo – 1 lžíce
- Sůl, pepř – na dochucení
- Zeleninový vývar / voda – cca 400ml
Postup přípravy dušeného vepřového s mrkví:
- Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a cibuli. Brambory nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Vepřové maso nakrájíme na kostky či nudličky.
- Vezmeme si větší, vysokou pánev, rozehřejeme máslo, na něm osmahneme maso, které osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
- Poté k masu a cibuli přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na větší kostky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem či vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit do změknutí masa, brambor, mrkve a necháme odpařit veškerou vodu, až mám vznikne malé množství sosu.
- Dochutíme solí, pepřem a můžeme servírovat.
- Na ozdobu jsem použila petrželku z vlastní zahrádky.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews