Dušené vepřové s mrkví a brambory

dušené vepřové s mrkví a brambory
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    45 minut
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    1 hodina

Dušené vepřové s mrkví a brambory

Dušené vepřové s mrkví a brambory připravuji v jedné pánvi. Toto jídlo je rychlé, jednoduché a neušpiníte zbytečně většinu nádobí, jelikož postačí jedna větší pánev. Jako malá jsem byla zvyklá od mé babičky na dušené vepřové maso v mrkvi, což byla omáčka a jako přílohu jsme mívali vařené brambory, které jsem si do omáčky vždycky rozmačkala. Tak jsem toto jídlo trošku poupravila a místo omáčky je pouze dušené vepřové maso s mrkví a bramborem, připravované v jedné pánvi.

Suroviny na přípravu dušeného vepřového s mrkví:
  • Vepřové maso – 300g, já použila vepřovou kýtu
  • Mrkev – 2ks větší
  • Brambory – 400g
  • Cibule – 1ks větší
  • Máslo – 1 lžíce
  • Sůl, pepř – na dochucení
  • Zeleninový vývar / voda – cca 400ml
Postup přípravy dušeného vepřového s mrkví:
  1. Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a cibuli. Brambory nakrájíme na větší kostky, mrkev a cibuli na kolečka. Vepřové maso nakrájíme na kostky či nudličky.
  2. Vezmeme si větší, vysokou pánev, rozehřejeme máslo, na něm osmahneme maso, které osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  3. Poté k masu a cibuli přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na větší kostky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem či vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit do změknutí masa, brambor, mrkve a necháme odpařit veškerou vodu, až mám vznikne malé množství sosu.
  4. Dochutíme solí, pepřem a můžeme servírovat.
  5. Na ozdobu jsem použila petrželku z vlastní zahrádky.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Ladia

      Jednoduché a chuťově dobré <3

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.