Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha

Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    2 422

Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha

Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha je asi ta nejjednodušší omáčka, kterou si můžete k masu připravit. Moje děti jí milují. Základem omáčky je samozřejmě cibule, která omáčce dodá svou výbornou chuť. Já jsem připravila k cibulové omáčce vepřovou krkovici a rýži. Do receptu nepatří hotová jíška, kterou Z. Pohlreich nepoužívá, použijte hladkou mouku popř. jíšku z hladké mouky a másla.

Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha suroviny

  • 4 cibule
  • 500 g hovězí nebo vepřové maso
  • olej nebo sádlo
  • voda na podlití
  • hladká mouka podle potřeby

TIP: Lze si samozřejmě připravit cibulovou omáčku i ke kuřecímu. Hovězí a vepřové maso se však více hodí, protože propůjčí omáčce svou chuť.

Postup přípravy cibulové omáčky

  1. Cibule si oloupejte a nakrájejte najemno. Na rozpáleném tuku cibulku orestujte tak, aby zprůhlednila (zesklovatěla). Přidejte nasolené plátky vámi zvoleného masa a to z obou stran orestujte.
  2. Maso zalijte vodou nebo vývarem a duste do měkka.
  3. Jakmile je maso měkké, vyndejte jej a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou směs. Chvilku omáčku ještě povařte. Podle potřeby zahustěte hladkou moukou nebo jíškou z hladké mouky.
  4. Maso můžete vrátit do omáčky nebo jej servírujte zvlášť.
  5. Jídlo dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží, hranolky, kroketami nebo bramborovou kaší.

Vyzkoušejte také:

    Hodnocení receptu

    • františek

      dělám ji na sladkokyselo jinak stejný postup

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..