- Cuisine: Česká
- Difficulty: Easy
- 5 526 zhlédnutí
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce4
-
Celkový čas60 minut
Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha
Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha je asi ta nejjednodušší omáčka, kterou si můžete k masu připravit. Moje děti jí milují. Základem omáčky je samozřejmě cibule, která omáčce dodá svou výbornou chuť. Já jsem připravila k cibulové omáčce vepřovou krkovici a rýži. Do receptu nepatří hotová jíška, kterou Z. Pohlreich nepoužívá, použijte hladkou mouku popř. jíšku z hladké mouky a másla.
Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha suroviny
- 4 cibule
- 500 g hovězí nebo vepřové maso
- olej nebo sádlo
- voda na podlití
- hladká mouka podle potřeby
TIP: Lze si samozřejmě připravit cibulovou omáčku i ke kuřecímu. Hovězí a vepřové maso se však více hodí, protože propůjčí omáčce svou chuť.
Postup přípravy cibulové omáčky
- Cibule si oloupejte a nakrájejte najemno. Na rozpáleném tuku cibulku orestujte tak, aby zprůhlednila (zesklovatěla). Přidejte nasolené plátky vámi zvoleného masa a to z obou stran orestujte.
- Maso zalijte vodou nebo vývarem a duste do měkka.
- Jakmile je maso měkké, vyndejte jej a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou směs. Chvilku omáčku ještě povařte. Podle potřeby zahustěte hladkou moukou nebo jíškou z hladké mouky.
- Maso můžete vrátit do omáčky nebo jej servírujte zvlášť.
- Jídlo dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží, hranolky, kroketami nebo bramborovou kaší.
Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews