- 27 října, 2021
- od Jana Zajíčková
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
- Kuchyně: Česká
- Obtížnost: Snadný
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce4
-
Zhlédnutí4 074
Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha
Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha je asi ta nejjednodušší omáčka, kterou si můžete k masu připravit. Moje děti jí milují. Základem omáčky je samozřejmě cibule, která omáčce dodá svou výbornou chuť. Já jsem připravila k cibulové omáčce vepřovou krkovici a rýži. Do receptu nepatří hotová jíška, kterou Z. Pohlreich nepoužívá, použijte hladkou mouku popř. jíšku z hladké mouky a másla.
Cibulová omáčka k masu od Pohlreicha suroviny
- 4 cibule
- 500 g hovězí nebo vepřové maso
- olej nebo sádlo
- voda na podlití
- hladká mouka podle potřeby
TIP: Lze si samozřejmě připravit cibulovou omáčku i ke kuřecímu. Hovězí a vepřové maso se však více hodí, protože propůjčí omáčce svou chuť.
Postup přípravy cibulové omáčky
- Cibule si oloupejte a nakrájejte najemno. Na rozpáleném tuku cibulku orestujte tak, aby zprůhlednila (zesklovatěla). Přidejte nasolené plátky vámi zvoleného masa a to z obou stran orestujte.
- Maso zalijte vodou nebo vývarem a duste do měkka.
- Jakmile je maso měkké, vyndejte jej a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou směs. Chvilku omáčku ještě povařte. Podle potřeby zahustěte hladkou moukou nebo jíškou z hladké mouky.
- Maso můžete vrátit do omáčky nebo jej servírujte zvlášť.
- Jídlo dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží, hranolky, kroketami nebo bramborovou kaší.
Vyzkoušejte také:
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu