Jednoduchá zelňačka
Polévka je základ poctivého jídla a kysané zelí zase lék našich babiček – na tělo i duši. Když k tomu přidáte kousek voňavé klobásky a
Karbanátky se sýrem v troubě
Klasické karbanátky zná každý, ale když do nich přidáte sýr a místo smažení je upečete v troubě, dostanete chutnější a zároveň zdravější variantu, která potěší
Hospodský vepřový guláš
Vepřový guláš je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame – voňavý, sytý a plný chuti. Tento recept vás provede přípravou guláše, který si zamiluje celá
Kuřecí čínské řízečky
Pokud hledáte rychlý a chutný způsob, jak připravit kuřecí maso trochu jinak, tak tyto řízečky jsou skvělou volbou. Jsou ideální jak k obědu, tak k
Zavařené ďábelské tousty
Výborná směs plná masa a zeleniny, kterou si navíc můžete zavařit potěší každého strávníka. Hodí se totiž nejen na topinky, ale i ke špagetám a
Luxusní hovězí guláš
Guláš je klasikou všech klasik. Jednoduchý, ale za to výborný pokrm z hovězího masa, který můžeme považovat jako tradiční české jídlo. Vyzkoušejte naší verzi hovězího
Jednoduchá vaječná tlačenka
Velikonoce jsou za rohem a koledníci přinesou spoustu vařených vajec, ale co s nimi? Co třeba výbornou vajíčkovou tlačenku, kterou připravíte raz dva. Jednoduchá vaječná
Plněné taštičky z listového těsta
Tyto lahodné šátečky jsou plněné třešňovou náplní, které krásně provoní byt. Připravují se z listového těsta a jejich jedinou nevýhodou je, že z plechu mizí
Babiččina květáková polévka
Pokud hledáte něco chutného, zdravého a zároveň rychlého k večeři, tak krémová polévka z květáku je skvělou volbou. Její jemná a hladká konzistence potěší každého,
Rychlá domácí tatarka
Rychlá domácí tatarka z majolky je skvělou volbou k smaženým jídlům i grilovanému masu. Místo kupovaných omáček si ji můžete snadno a rychle připravit sami.