Nejlepší obalovaný květák

Nejlepší obalovaný květák
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    50 min

Obalovaný květák je nestárnoucí klasika, která potěší nejen vegetariány. Křupavý zlatavý trojobal a jemně uvařený květák uvnitř tvoří chutné jídlo, které si snadno připravíte i doma.

Nejlepší obalovaný květák je naprosto snadný a skvělý letní recept. Jídlo dovede připravit i úplný začátečník a protože je tak snadné na přípravu, byla by škoda si nepřipravit domácí tatarskou omáčku, která jídlo krásně doplní. Pokud jídlo připravujete během letní sezóny, tak si nezapomeňte připravit nové brambůrky s máslem a petrželkou.

Suroviny na nejlepší obalovaný květák

  • 1 menší květák
  • Sůl
  • Hladká mouka
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • Olej na smažení

Suroviny na domácí tatarku:

  • 4 lžíce majonézy (ideálně domácí nebo kvalitní kupovaná)
  • 1 lžička dijonské hořčice (volitelně)
  • 2 nakládané okurky (jemně nasekané)
  • 1 lžíce cibulky (jemně nasekané)
  • 1 lžička láku z okurek nebo citronová šťáva
  • Sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup přípravy obalovaného květáku s domácí tatarkou

  1. Květák rozdělte na menší růžičky, omyjte a povařte v osolené vodě do poloměkka (cca 5–7 minut). Poté sceďte a nechte vychladnout.
  2. Připravte si trojobal: hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.
  3. Každou růžičku květáku obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  4. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran. Po usmažení nechte okapat na papírové utěrce.
  5. Domácí tatarka z majolky: Všechny ingredience smíchejte v misce. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo dalším lákem. Nechte odležet v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
  6. Hotový květák podávejte s vařeným bramborem a domácí tatarkou.

TIP: Vařené brambory poválejte s čerstvě nasekanou petrželkou a trochou másla.

Chutnal vám nejlepší obalovaný květák? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší obalovaný květák

Domácí tatarka

    Mohlo by se vám líbit

    Napište komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.