Obalovaný květák je nestárnoucí klasika, která potěší nejen vegetariány. Křupavý zlatavý trojobal a jemně uvařený květák uvnitř tvoří chutné jídlo, které si snadno připravíte i doma.
Nejlepší obalovaný květák je naprosto snadný a skvělý letní recept. Jídlo dovede připravit i úplný začátečník a protože je tak snadné na přípravu, byla by škoda si nepřipravit domácí tatarskou omáčku, která jídlo krásně doplní. Pokud jídlo připravujete během letní sezóny, tak si nezapomeňte připravit nové brambůrky s máslem a petrželkou.
Suroviny na nejlepší obalovaný květák
- 1 menší květák
- Sůl
- Hladká mouka
- 2 vejce
- Strouhanka
- Olej na smažení
Suroviny na domácí tatarku:
- 4 lžíce majonézy (ideálně domácí nebo kvalitní kupovaná)
- 1 lžička dijonské hořčice (volitelně)
- 2 nakládané okurky (jemně nasekané)
- 1 lžíce cibulky (jemně nasekané)
- 1 lžička láku z okurek nebo citronová šťáva
- Sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy obalovaného květáku s domácí tatarkou
- Květák rozdělte na menší růžičky, omyjte a povařte v osolené vodě do poloměkka (cca 5–7 minut). Poté sceďte a nechte vychladnout.
- Připravte si trojobal: hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.
- Každou růžičku květáku obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Smažte v rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran. Po usmažení nechte okapat na papírové utěrce.
- Domácí tatarka z majolky: Všechny ingredience smíchejte v misce. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo dalším lákem. Nechte odležet v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
- Hotový květák podávejte s vařeným bramborem a domácí tatarkou.
TIP: Vařené brambory poválejte s čerstvě nasekanou petrželkou a trochou másla.
Napište komentář