Pikantní tvarůžková pomazánka
Olomoucké tvarůžky obsahují vysoký obsah bílkovin, málo sacharidů a minimální množství tuků. Najdeme v nich také vyšší obsah vápníku a díky své nízké energetické hodnotě
Vietnamská omáčka Nuoc Cham nejen k závitkům
Pokud jste někdy navštívili vietnamské bistro nebo restauraci a objednali jste si smažené nebo nesmažené závitky, tak jste k ní pravděpodobně dostali i tuto typickou
Muffinky s jarní cibulkou (Břicháč Tom)
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí.
Výborný salát z červené řepy
Červená řepa je prospěšná zdraví a bohatá na vitamíny. Lze z ní připravit několik výborných pokrmů a řepa dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť. Řepu
Andaluská kuřecí játra se zeleninou
Dříve jsem játra připravoval pouze na přírodno nebo s omáčkou z výpeku, ale od té doby, co jsem ve své oblíbené restauraci ochutnal tato drůbeží
Nakládané žampiony
Žampiony jsou v našich kuchyních velmi oblíbené. Jejich úprava je snadná, rychlá a jsou celoročně dostupné. Žampiony můžete použít do spoustu pokrmů. My je máme
Luxusní játrová paštika
Játra jsou kvalitním zdrojem bílkovin a jsou skvělou potravinou, kterou se nemusíte bát zařadit do svého jídelníčku. Jsou bohatá na železo, vitamíny skupiny B a
Bedly na kmíně a másle
Bedla je velice známá houba, která se dá připravit smažená, ale ne každý zná tento lahodný recept bedel na kmíně a přepuštěném másle. Bedly na
Bramboračka s čerstvými houbami (i sušenými)
Bramborová polévka tzv. bramboračka je jednou z nejzákladnějších českých polévek. Bramboračka je jídlo chudých, a proto obsahuje základní suroviny, které jsou u nás dostupné. Bramboračka