Nejlepší žampionová polévka
Žampiony jsou velmi oblíbenou houbou, která má všestranné využití. Vyzkoušejte třeba tuto žampionovou polévku s bramborem. Nejlepší žampionová polévka je krémová houbová polévka, která je
Smažené žampiony plněné hermelínem
Máte rádi smažené žampiony? Pak určitě vyzkoušejte tyto žampiony trochu jinak, a to plněné hermelínem! Smažené žampiony plněné hermelínem je skvělé vegetariánské jídlo, které mé
Výborná hrachová kaše od babičky
Hrách je důležitá luštěnina a její plody obsahují vitamíny skupiny B, fosfor, draslík, vápník i hořčík. Kvete od října do dubna. Na talíři bychom ho
Nejlepší meruňkové kynuté knedlíky
Ovocné knedlíky jsou tradiční sladký pokrm české, moravské, rakouské i polské kuchyně. Většinou mají tvar koule z kynutého či tvarohového těsta, naplněné různým druhem ovoce
Luxusní meruňkový koláč s drobenkou
Plody meruňky jsou peckovice oranžové barvy, dozrávající většinou uprostřed léta. Jsou výborně sladké, můžeme je jíst v čerstvém stavu, sušené, zavařené kompoty, džemy či marmelády.
Grilovaný sýr halloumi
Letních receptů na grilování není nikdy dost, a proto jsme si pro vás připravili pochoutku – grilovaný sýr halloumi marinovaný v naší marinádě. Grilovaný sýr
Nejlepší domácí housky (jednoduché)
Houska je druh jemného pečiva oválného tvaru. Housky připravujeme tak, že splétáme několik pruhů těsta jako copánek a vznikne nám pletýnka. Nejlepší domácí housky (jednoduché)
Křupavé cuketové bramboráky
Cuketa je nejvíce využívána během léta, jelikož sezóna cuket je v Česku od června do října. Její plody mohou dosáhnout délky až 40 cm, ale
Grilovaný hermelín v alobalu
Grilovací sezóna je v plném proudu a kromě masa a zeleniny se perfektně na gril hodí také sýry. Hermelín je jedním z nejoblíbenějších sýrů na
Křupavé kvašáky (nejlepší recept)
Typickým letním receptem jsou kvašáky neboli nakládané okurky ve slaném nálevu. Nepleťte si kvašené okurky s těmi nakládanými a sterilovanými, které se zavařují. Křupavé kvašáky