Nejlepší domácí housky (jednoduché)
Houska je druh jemného pečiva oválného tvaru. Housky připravujeme tak, že splétáme několik pruhů těsta jako copánek a vznikne nám pletýnka. Nejlepší domácí housky (jednoduché)
Křupavé cuketové bramboráky
Cuketa je nejvíce využívána během léta, jelikož sezóna cuket je v Česku od června do října. Její plody mohou dosáhnout délky až 40 cm, ale
Grilovaný hermelín v alobalu
Grilovací sezóna je v plném proudu a kromě masa a zeleniny se perfektně na gril hodí také sýry. Hermelín je jedním z nejoblíbenějších sýrů na
Křupavé kvašáky (nejlepší recept)
Typickým letním receptem jsou kvašáky neboli nakládané okurky ve slaném nálevu. Nepleťte si kvašené okurky s těmi nakládanými a sterilovanými, které se zavařují. Křupavé kvašáky
Luxusní smažený sýr Pohlreich
Říká se, že smažený sýr by měl být českým národním jídlem. Tato dnes už klasika je k dostání snad ve všech restauracích a stáncích rychlého
Nejlepší lečo s vejci
Léto pomalu ale jistě začíná a typickým rychlým a letním jídlem je lečo se zeleninou, vejci a klobásou. Toto lehké jídlo snadno připravíte ze surovin
Výborný hlívový guláš s fazolemi
Guláš je jedním z nejoblíbenějších jídel nejen u nás, ale i v Maďarsku. Gulášů existuje hned několik druhů podle výběru masa a způsobu přípravy. Tento
Pravá krkonošská kulajda ze sušených hub
Kulajda je tradiční česká polévka, která je charakteristická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu připravíte ze sušených, ale i čerstvý či nakládaných hub. Základními surovinami
Nejlepší hranolky na světě (domácí)
Hranolky miluje snad každý. Tato nezdravá pochoutka si získala srdce spousty lidí a každý je připravuje po svém. Já vyzkoušel několik verzí, ale tyhle byly
Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku
Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi