Výborný domácí kečup z rajčat (klasický)

Výborný domácí kečup z rajčat (klasický)
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    10
  • Zhlédnutí
    1 115

Výborný domácí kečup z rajčat

Výborný domácí kečup z rajčat je v naší rodině už tak trochu tradicí. Pěstujeme si domácí rajčata a každý rok se sejdeme s přebytkem a ze zralých rajčat dělám kečup, který vydrží klidně i do další sezóny. Jakmile tento vyzkoušíte, tak už nikdy nebudete chtít kečup ze supermarketu. Přináším vám 2 verze kečupu, postup přípravy je téměř stejný, vyberte si která varianta vám více vyhovuje.

Suroviny na výborný domácí kečup I.

  • 2 kg zralých, měkkých rajčat
  • 250 g cibule
  • 250 g jablek
  • 150 g sypkého cukru
  • 4 lžíce octa
  • 30 g soli
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 5 hřebíčků

Suroviny na výborný domácí kečup II.

  • 3 kg zralých, měkkých rajčat
  • 10 paprik
  • 10 středně velkých cibulí
  • 150 g sypkého cukru
  • 10 středně velkých jablek
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce mletého pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • 4 bobkové listy
  • 50 g soli
  • 150 ml octa

Jak připravit domácí kečup z rajčat

  1. Zeleninu a jablka si opláchněte, cibuli oloupejte a vše si nakrájejte.
  2. Zeleninu s jablky dejte do hrnce a za občasného míchání duste pod pokličkou, dokud nebude vše rozvařené.
  3. Přidejte sůl, cukr, ocet a koření a duste zvolna ještě asi půl hodiny.
  4. Rozvařenou směs protlačte přes cedník a znovu poduste do zhoustnutí.
  5. Horký kečup plňte do čistých nahřátých sklenic, upevněte víčky a obraťte dnem vzhůru a takto je nechte do vychladnutí.
  6. Skleničky si klidně označte a hlavně uskladněte v chladnu a temnu.

Vyzkoušejte také:

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..