Tvarohová pomazánka s červenou paprikou

Tvarohová pomazánka z červenou paprikou
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    8
  • Celkový čas
    15 min

Tvarohová pomazánka s červenou paprikou

Tvarohová pomazánka s červenou paprikou je velmi rychlá a zdravá varianta pomazánky, která se hodí především ke svačinkám k žitnému pečivu. Výsledná chuť trošku připomíná budapešťskou pomazánku.

K přípravě tvarohové pomazánky s kápií potřebujete:

  • odtučněný tvaroh – tvaroh má vysoký obsah bílkovin, které vás zasytí
  • zakysaná smetana – má ideální konzistenci do pomazánky a zároveň ji zjemní, navíc obsahuje tuky, které musí být obsaženy v každém vyváženém jídle
  • červená paprika – díky červené paprice nebo kápii získá pomazánka atraktivní červenou barvu a navíc bude příjemně nasládlá
  • bylinky – volba bylinek a dalších dochucovacích složek je čistě na vás, můžete použít kajenský pepř, pažitku, sušený i čerstvý česnek či další bylinky
  • chilli papričky – pokud máte rádi pálivé, tak máte výhodu, chilli papričky totiž působí velmi příznivě na spalování tuků, můžete použít i nakládané jalapeňos či jiné papričky

Nevíte co k večeři? Zkuste tuňákové kuličky s bylinkovým dresingem!

    Directions

    Nakrájejte si kápii a cibuli na větší kousky a pokud použijete bylinky, tak si je nasekejte.

    Step1

    Veškeré ingredience smíchejte v misce a poté mixérem rozmixujte na jemnou směs. Nakonec do směsi můžete přidat nasekané bylinky nebo jarní cibulku podle chuti. Nezapomeňte pomazánku dochutit solí a pepřem. Kdo má rád pálivé, tak nevynechejte buďto nakládané papričky nebo čerstvé.

    Conclusion

    Pomazánka se skvěle hodí jako dopolední či odpolední svačinka k žitnému pečivu. Nezapomeňte ke svačinkám jíst i čerstvou zeleninu.


    Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.