Thajská zelená kari pasta (recept)

Thajská zelená kari pasta (recept)
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    216

Tato kari pasta se používá v thajské kuchyni k dochucování jídel jako jsou špízy, směsi a polévky. Je také hlavní složkou pro přípravu thajského zeleného kari.

Thajská zelená kari pasta je kořeněná pasta, která má zelenou barvu díky zeleným chilli papričkám. Tato pasta je také pikantní a skvěle se hodí k dochucení jídel thajské kuchyně. Tuto pastu pořídíte i v supermarketu nebo si ji můžete připravit snadno sami doma. Největší problém je získat všechny potřebné ingredience, které nejsou typické pro naši kuchyni.

Suroviny na thajskou zelenou kari pastu:

  • 4 zelené chilli papričky (např. jalapeňos)
  • 1 červená cibule (nebo 2 šalotky)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného kořene galangal (lze nahradit zázvorem)
  • 1 stonek citronové trávy
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička krevetové pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • šťáva z 1/2 limetky
  • svazek čerstvého koriandru

Postup přípravy thajské zelené pasty:

  1. Nejprve dejte do pánve wok vše kromě šťávy z limety a rybí omáčky a vše osmažte na mírném plameni tak, aby se ingredience krásně rozvoněly.
  2. Nyní vše přendejte do hmoždíře, přidejte limetkovou šťávu a rybí omáčku a utřete z ingrediencí kari pastu. Tento proces můžete také udělat pomocí mixéru, kdy všechny ingredience rozmixujete do hladké zelené pasty.
  3. Pastu si uchovejte v lednici v uzavřené nádobě. Můžete ji použít na grilování nebo dochucení thajských jídel.

Povedla se vám thajská zelená kari pasta? Vyzkoušejte také:

 

 

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..