-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas50 min
Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte si ho doma sami.
Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve je velice jednoduchý recept u kterého nezašpiníte příliš nádobí a celá rodina si na něm pochutná. Základem je mleté vepřové maso, můžete však použít i mix nebo vepřové maso nakrájené na nudličky.
Suroviny na rychlé vepřové rizoto
2 lžíce oleje
2 cibule
500 g mletého masa (vepřové nebo mix)
2 mrkve
lžíce sladké papriky
140 g rajčatového protlaku
voda na podlití
300 g rýže
100 g mraženého hrášku
120 g nakládané kápie
sůl & pepř
strouhaný sýr
VIDEORECEPT
Postup přípravy vepřového rizota
Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli najemno. Mrkev si nakrájejte na středně velké kostičky.
Ve větší pánvi (wok) nebo hrnci si rozehřejte 2-3 lžíce oleje. Na oleji pár minut restujte cibuli s mrkví.
Přidejte mleté maso a mícháním jej rozdělujte na menší kousky. Maso trochu osolte.
Jakmile se maso zatáhne, tak přidejte rajský protlak, lžíci sladké papriky, vše promíchejte a nechte provonět.
Základ podlijte zhruba 500 ml vody, přidejte rýži, přiklopte a na velmi mírném ohni duste pod pokličkou 25 minut. Občas směs promíchejte, aby neměla tendenci se přichytávat ke dnu. Nezapomeňte osolit a opepřit.
Jakmile je rýže uvařená a mrkev měkká, přidejte mražený nebo čerstvý hrášek a nakládanou kápii pokrájenou na plátky. Dobře vše promíchejte a nechte společně vše pár minut prohřát.
Hotové rizoto posypte strouhaným sýrem a můžete přidat i kyselé okurky.
Chutnalo vám rychlé vepřové rizoto z jedné pánve? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Rychlé vepřové rizoto
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Napište komentář