- Cuisine: Česká
- Difficulty: Easy
- 209 zhlédnutí
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce4
-
Celkový čas50 min
Kuřecí maso má nepřebernou škálu využití. Jedním z nejjednodušších a zároveň velmi chutných receptů je přírodní kuřecí plátek s omáčkou z masa.
Přírodní kuřecí plátky s omáčkou jsou opravdu jednoduché na přípravu a máte vykouzlený oběd do 30 minut. Je na vás zda si zvolíte jako přílohu rýži, brambor nebo bramborovou kaši. Nejdůležitějším faktorem chuti při vaření tohoto receptu je, jak moc orestujete kuřecí maso. Mělo by být krásně zlaté na barvu, která předá jídlu i chuť.
Suroviny na přírodní kuřecí plátky s omáčkou
- 700 g kuřecích plátků (ideálně prsa)
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- voda na podlití
Postup přípravy přírodních plátků
- Nejprve si maso zakrojte na stejně tlusté plátky, můžete jej i trochu naklepat. Maso osolte, opepřete a z obou stran obalte v hladké mouce. Díky mouce bude výpek hezky zahuštěný a vznikne vám omáčka.
- V hrnci si na rozpáleném oleji začněte postupně opékat plátky masa dozlatova. Otočte je ve chvíli, kdy mají krásnou nahnědlou barvu. Jakmile jsou z obou stran opečené, vyndejte je stranou na talíř.
- Do tuku se šťávou přidejte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujte cibuli na nižším stupni dozlatova, pokud se bude připalovat, podlijte trochou vody.
- Zlatavou cibuli zalijte vývarem nebo vodou (zhruba 250 ml) a přiveďte k varu. Do hrnce vraťte plátky i se šťávou a duste 20-30 minut pod pokličkou doměkka.
- Pokud chcete omáčku jemnou jako mám já, ještě vyndejte plátky a přes jemné síto omáčku přeceďte, cibuli snadno propasírujete. Hotovou omáčku ještě dochuťte solí a pepřem v případě potřeby a podávejte k oblíbené příloze.
Chutnaly vám přírodní kuřecí plátky s omáčkou? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Přírodní kuřecí plátky s omáčkou
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review