-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce6
-
Celkový čas5 min
Grilovací sezóna je v plném proudu a pořádná grilovačka se bez marinád a omáček neobejde. Připravte si tuto jednoduchou medovo-hořčičnou marinádu, která se hodí na více druhů masa.
Medovo-hořčičná marináda nejen na gril je opravdu jednoduchá a výborná marináda na maso. Tato marináda se nejvíce hodí k vepřovému a kuřecímu masu. Doporučuji maso marinovat alespoň 2 hodiny předem, ideálně přes noc v lednici. Před samotným grilováním vždy maso vyndejte zhruba půl hodinky dopředu, aby jste předešli teplotnímu šoku masa. Zbylou marinádu z misky nikdy nevylévejte, ale použijte ji na potírání masa během grilování. Medovo-hořčičnou marinádu můžete použít pro naložení masa, které budete péct v troubě. Nejvíce se hodí ke krkovici, pečeni, panence nebo ke kuřecím steakům.
Suroviny na medovo-hořčičnou marinádu nejen na gril
- 120 g medu
- 60 g dijonské hořčice
- lžička hořčičných semínek nebo hrubozrnné hořčice
- 2-4 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- trocha černého pepře
- podle chuti: čerstvý tymián/rozmarýn
TIP: Vepřové nebo kuřecí steaky si můžete osolit a opepřit zvlášť a poté je marinovat. V tomto případě už sůl a pepř do marinády nepřidávejte.
Postup přípravy medovo-hořčičné marinády
- Česnek si oloupejte a prolisujte do mističky. Postupně přidejte všechny uvedené ingredience a dobře promíchejte. Pokud máte čerstvé bylinky, tak si je nasekejte a přidejte do marinády.
- Pokud budete připravovat steaky, tak si maso nakrájejte na plátky.
- Nyní maso ze všech stran potírejte marinádou a poté vkládejte do misky. Zbytkem marinády maso přelijte a poté přikryjte potravinářskou fólií, aby k němu nešel vzduch.
- Maso marinujte vždy v lednici alespoň 2 hodiny před grilováním.
Chutnala vám medovo-hořčičná marináda nejen na gril? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Medovo-hořčičná marináda
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review