-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření1 hodina
-
Porce2
-
Celkový čas1hod, 10min
Kuřecí maso patří mezi mé oblíbené a vařím z něj nejčastěji. Je rychlé na přípravu, můžeme ho použít na spoustu různých způsobů a navíc je vždy šťavnaté. Dnes jsem měla chuť na pečená stehýnka s chlebem a kyselou okurkou.
Jak nejlépe upéct kuřecí stehna podle mojí babičky, která mají výbornou chuť díky kmínu a křupavé kůrce. Křehké stehýnko, které samo odpadá od kosti. Stehna pečená v troubě vždy provoní celý byt.
Suroviny na pečená kuřecí stehna
- Kuřecí stehna – 2 ks
- Kmín – 1 lžička nebo dle chuti
- Sůl – 1 lžička nebo dle chuti
- Pepř – špetka
- Tymián čerstvý – 3 větvičky
- Máslo – 50 g – na pokladení stehen
Jak nejlépe upéct kuřecí stehna
Vezmeme stehna, která omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku.
Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přidáme větvičky čerstvého tymiánu. Stehna poklademe kousky másla a podlijeme trochou vody. Takto máme připravené k pečení.
Pekáček zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 45-50 minut. Mezitím maso podléváme výpekem, aby nebylo vysušené.
Po uplynutí této doby sundáme pokličku či alobal a necháme ještě dalších 10-15 minut dopéct. Na maso poklademe kousky másla, které pomůže, aby byla kůrčička dokonale křupavá.
Pečená kuřecí stehna podáváme s chlebem a kyselou okurkou, nebo s bramborem či bramborovou kaší.
Chutnala Vám pečená kuřecí stehna? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Jak nejlépe upéct kuřecí stehna
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Napište komentář