Jak nejlépe upéct kuřecí stehna

Kuřecí pečená stehna
Kuřecí pečená stehna
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    1hod, 10min

Kuřecí maso patří mezi mé oblíbené a vařím z něj nejčastěji. Je rychlé na přípravu, můžeme ho použít na spoustu různých způsobů a navíc je vždy šťavnaté. Dnes jsem měla chuť na pečená stehýnka s chlebem a kyselou okurkou.

Jak nejlépe upéct kuřecí stehna podle mojí babičky, která mají výbornou chuť díky kmínu a křupavé kůrce. Křehké stehýnko, které samo odpadá od kosti. Stehna pečená v troubě vždy provoní celý byt.

Suroviny na pečená kuřecí stehna

  • Kuřecí stehna – 2 ks
  • Kmín – 1 lžička nebo dle chuti
  • Sůl – 1 lžička nebo dle chuti
  • Pepř – špetka
  • Tymián čerstvý – 3 větvičky
  • Máslo – 50 g – na pokladení stehen

Jak nejlépe upéct kuřecí stehna

  • Vezmeme stehna, která omyjeme, osušíme a vložíme do pekáčku.
  • Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přidáme větvičky čerstvého tymiánu. Stehna poklademe kousky másla a podlijeme trochou vody. Takto máme připravené k pečení.
  • Pekáček zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 45-50 minut. Mezitím maso podléváme výpekem, aby nebylo vysušené.
  • Po uplynutí této doby sundáme pokličku či alobal a necháme ještě dalších 10-15 minut dopéct. Na maso poklademe kousky másla, které pomůže, aby byla kůrčička dokonale křupavá.
  • Pečená kuřecí stehna podáváme s chlebem a kyselou okurkou, nebo s bramborem či bramborovou kaší.

Chutnala Vám pečená kuřecí stehna? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Jak nejlépe upéct kuřecí stehna

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..