Velikonoční zajíček (šlehačkový)
Na Velikonoce určitě nesmí chybět pomlázka, barvení vajec a plno dobrých jídel. U nás vždy připravujeme beránka nebo zajíčka. Velikonoční zajíček (šlehačkový) s kousky čokolády. Těsto
Nejlepší velikonoční jidáše (medové jidášky)
Velikonočních tradic máme několik, a to platí i pro gastronomii. Na Zelený čtvrtek se vždy podle tradic brzy ráno konzumují velikonoční jidáše, které jsou ve
Nejlepší vaječná tlačenka (jednoduchá)
Jedním z největších symbolů Velikonoc jsou bezesporu vejce, která symbolizují zrod nového života. Pokud vám zbylo spoustu vajec a nevíte, co s nimi, vyzkoušejte jednoduchou
Zelená jarní polévka (nejen na Zelený čtvrtek)
Velikonoce je nejvýznamnější křesťanský svátek, který je spojen s vítáním jara. Tato zelená polévka je ideální tip na Zelený čtvrtek, který předchází Velkému pátku a
Nadýchaný velikonoční beránek (šlehačkový)
Kdy se peče velikonoční beránek? Podle tradice by se měl beránek péct na Bílou sobotu, stejně jako se peče mazanec. Nadýchaný velikonoční beránek (šlehačkový), pochází
Mini Pavlova s čerstvým ovocem
Tato výborná sladká pochoutka vznikla na Novém Zélandu, kde byste ji určitě neměli zapomenout ochutnat. My si ji dnes připravili doma a pokud umíte upéct
Špenátová polévka se smetanou
Zeleninové polévky jsou skvělé ne jen v zimním a podzimním období, kdy tělu dodají potřebné vitamíny a zároveň zahřejí. Tuto jemnou polévku se smetanou a
Luxusní svíčková na smetaně (dokonalá hovězí pečeně)
Omáčky jsou typické pro českou gastronomii a svíčková omáčka na smetaně je takový Rolls Royce mezi nimi. Správný název je hovězí pečeně na smetaně, protože