Výborný hlívový guláš s fazolemi
Guláš je jedním z nejoblíbenějších jídel nejen u nás, ale i v Maďarsku. Gulášů existuje hned několik druhů podle výběru masa a způsobu přípravy. Tento
Kuřecí paličky na medu s bramborem
Buďme k sobě upřímní, ne vždy máme náladu a čas na dlouhé vyvařování. V takovém případě je dobré znát pár jednoduchých a rychlých receptů, které
Rybí hamburger z tresky
Hamburgery jsou známé po celém světě. Nejčastěji se připravují z hovězího, vepřového a ty nejméně kvalitní z mletého kuřecího masa. Co třeba vyzkoušet hamburger s
Babiččin vepřový guláš (ten nejlepší)
Guláš je velmi oblíbené jídlo, které není známé jen u nás, ale také v okolních zemích. Tajemství dobrého guláše je kvalitní maso, cibule a koření.
Rychlá domácí tatarka (tatarská omáčka)
Češi milují tatarskou omáčku a důkazem toho je i fakt, že zatímco ostatní národy mají raději kečup k hranolkům, Češi upřednostňují tatarskou omáčku. Rychlá domácí
Nejlepší hranolky na světě (domácí)
Hranolky miluje snad každý. Tato nezdravá pochoutka si získala srdce spousty lidí a každý je připravuje po svém. Já vyzkoušel několik verzí, ale tyhle byly
Dokonalé Fish & Chips v těstíčku
Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku
Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku
Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi
Rychlé vepřové rizoto z jedné pánve
Rizoto nemusí být vždy to italské, které se lepí. Určitě si vzpomínáte na školní rizoto neboli srbské rizoto s mrkví, hráškem, masem a paprikou. Vyzkoušejte
Klasická sekaná od babičky (jemná)
Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává