PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO: 13 důvodů, proč ghí používat
Připravovaly ho už naše babičky, krásně voní po másle, ale nepřipaluje se. Jedná se o máslové ghí (ghee) známé také jako přepuštěné máslo. Tato úžasná potravina, kterou si každý dovede
Připravovaly ho už naše babičky, krásně voní po másle, ale nepřipaluje se. Jedná se o máslové ghí (ghee) známé také jako přepuštěné máslo. Tato úžasná potravina, kterou si každý dovede
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, který oslavuje zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Velikonoce jsou také spojené s vítáním jara a souvisejí s ním i tradice mezi které patří příprava velikonočních receptů. Symbolem
Zkáza v kuchyni: Vařit umí každý, alespoň to každý tvrdí. Každý k má k vaření připomínky a obliba kulinářství se také odráží v oblíbenosti kuchařských show jako je Prostřeno, Masterchef,
Grilovací marinády patří ke grilování a Češi jsou národ, který grilování miluje. My jsme pro vás připravili seznam těch nejlepších domácích marinád na grilování! Některé se hodí spíše k masu
Smrkáč je lidové označení pro sirup, který se připravuje z mladých jarních výhonků smrku. Tyto světlezelené výhonky mohou mít blahodárné účinky pro naše zdraví. Výhonky jsou skvělý zdrojem vitaminu C,
Jedovaté druhy ovoce, které mohou být pro člověka nebezpečné. Buďto jsou nebezpečné pro naše zdraví samy o sobě nebo jen nejsou správně připravené. Které plody z celého světa jsou tedy
Sriracha, zázračná pikantní 'omáčka s kohoutem', kterou zná snad každý. Thajská pálivá Sriracha, která se hodí téměř k čemukoli. Tato pikantní omáčka má dlouhou a zajímavou historii a více než
Je docela těžké najít něco špatného, co bychom mohli říci o vodním melounu. Jak můžete nemít rádi něco, co chutná jako dezert, ale hydratuje vaše tělo jako sportovní nápoj, a
Tequila je alkoholický nápoj, který je oblíbený nejen u nás, ale i ve světě. Jedná se o destilát s jedinečnou chutí, zemitými tóny a nádechem sladkosti. Tequila je také nedílnou
Umělá sladidla a zdraví zajímá čím dál tím více lidí vzhledem s rostoucí nabídkou supermarketů. První umělé sladidlo sacharin bylo objeveno už v roce 1879. Dva chemici na univerzitě Johna