Nejlepší velikonoční beránek
Pečení sladkého velikonočního beránka je u nás tradicí, kterou stále dodržuje převážná většina českých rodin. Pokud máte formu na beránka, určitě si jej podle tohoto
Nejlepší avokádové guacamole
Pokud jste někdy ochutnali mexickou kuchyni, určitě jste se setkali s guacamole, jehož hlavní ingrediencí je avokádo. Mexičané tuto pomazánku podávají nejen k tortilla chipsům,
Vláčné a rychlé marokánky
Každý rok na Vánoce připravujeme marokánky, které milujeme už od dětství a tak se na ně vždycky opravdu těšíme. Vláčné a rychlé marokánky jsou výborné
Nadýchané perníčky slepované povidly
Přichází čas Vánoc a jako každý rok se u nás dodržuje tradice a peče se cukroví. Milujeme perníčky a tak jsme se rozhodli, že je
Pikantní tvarůžková pomazánka
Olomoucké tvarůžky obsahují vysoký obsah bílkovin, málo sacharidů a minimální množství tuků. Najdeme v nich také vyšší obsah vápníku a díky své nízké energetické hodnotě
Krémová špenátová polévka se zastřeným vejcem
Říká se, že špenát nahradí polovinu lékárny. Polévku připravuji hlavně na podzim a v zimě, kdy nás polévka nejen prohřeje, ale navíc doplní vitamíny. Krémová
Výborný salát z červené řepy
Červená řepa je prospěšná zdraví a bohatá na vitamíny. Lze z ní připravit několik výborných pokrmů a řepa dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť. Řepu
Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí.
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu
Jedním ze základních způsobů ukládání hub je zavařování ve sladkokyselém nálevu s octem. Kromě nakládání můžete houby sušit nebo spařit a zamrazit. Každý však ví,
Bedly na kmíně a másle
Bedla je velice známá houba, která se dá připravit smažená, ale ne každý zná tento lahodný recept bedel na kmíně a přepuštěném másle. Bedly na