Recepty

  • 485
  • 1

Hovězí po burgundsku – Bœuf bourguignon

Hovězí po burgundsku, kterému ve Francii neřeknou jinak než Bœuf bourguignon je specialita francouzské kuchyně, která se připravuje z hovězího masa na víně a servíruje se s perličkovou cibulkou a

Continue Reading
  • 466
  • 0

Pravý hovězí guláš

Francouzi mají hovězí po burgundsku, Maďaři připravují perkelt a my Češi máme hovězí guláš. Každý jej připravuje po svém, ale základem vždy musí být zarestovaná cibule, kvalitní paprika a pěkný

Continue Reading
  • 633
  • 0

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem

Hledáte zdravější formu francouzských brambor nebo jen máte rádi zapečená jídla? Zkuste zapéct brambory s brokolicí, kuřecím masem, sýrem a smetanou! Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem je mé

Continue Reading
  • 410
  • 0

Pikantní těstovinový salát s kuřecím masem

Saláty jsou ideálním jídlem především během horkých letních dní, ale pokud vás přepadne chuť na luxusní salát s kuřecím masem, nemusíte čekat do letní sezóny. Pikantní těstovinový salát s kuřecím

Continue Reading
  • 697
  • 0

SLONÍ ŽRÁDLO: Luxusní pomazánka s vajíčkem

Sloní žrádlo je nejenže vtipný název pro oblíbenou pomazánku, ale navíc skvěle chutná. Je ideální na chlebíčky a můžete je připravit v pikantní nebo klasické formě. Sloní žrádlo je luxusní

Continue Reading
  • 561
  • 0

Maďarské lečo s klobásou

Lečo je ideální letní jídlo, které nezabere příliš času na přípravu a obsahuje vše, co by vyvážené jídlo obsahovat mělo. Navíc zužitkujete sezónní zeleninu, která je dostupná jak v obchodech,

Continue Reading
  • 436
  • 0

Sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu

Nakládané okurky jsou oblíbené po celém světě a není divu. Spojení křupavých okurek a sladko-kyselého kořeněného nálevu dokáže vylepšit spoustu jídel, ale jsou vynikající i samotné. Připravte si tyto okurky

Continue Reading
  • 453
  • 0

Plněné papriky se šunkou a sýrem

Všechny druhy papriky obsahují vitamíny A, C a K. Nejbohatší na vitamíny je paprika červená. Papriky jsou zdrojem minerálů, jako je draslík, hořčík, fosfor a vápník a mají i pozitivní účinky

Continue Reading
  • 383
  • 0

Rychlý rybízový koláč na plech

Rybíz červený je keř a jeho plody jsou malé, jedlé červené bobule s kyselou chutí. Bobulky rostou na větvičkách v malých hroznech. Samotný čerstvý rybíz je dost kyselý a ne

Continue Reading
  • 718
  • 0

Hrníčkový borůvkový koláč

Léto je obdobím, kdy v lesích dozrávají borůvky a skvělým letním tipem je tento jednoduchý borůvkový koláč litý na plech. Připravíte ho raz dva a ještě vám za něj děti

Continue Reading