Döner kebab recept
Kdo by neznal slavnou pochoutku, kterou dnes najdete v každém menším městě? Ano, řeč je o kebabu. Mleté maso, které se postupně griluje a krájí
Nejlepší čevapčiči v troubě
Domácí čevapčiči je oblíbené jídlo s původem na Balkáně, které si získalo své místo i v českých kuchyních. Připravit si je doma je velmi snadné
Karbanátky se sýrem v troubě
Klasické karbanátky zná každý, ale když do nich přidáte sýr a místo smažení je upečete v troubě, dostanete chutnější a zároveň zdravější variantu, která potěší
Plněné cukety mletým masem
Letní sezóna je v plném proudu a každý pěstitel už sklidil alespoň pár prvních cuket. V obchodě jsou navíc dostupnější díky sezónnosti a vy si
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky, známé také jako köttbullar, jsou klasickým jídlem, které se stalo synonymem pro švédskou kuchyni. Tyto malé, slané kuličky jsou vyrobeny z směsi
TATARSKÝ BIFTEK: Jak namíchat tatarák?
Tatarský biftek neboli tatarák je oblíbeným pokrmem, který se těší velké oblibě mezi milovníky masa po celém světě. Namíchejte si svůj tatarský biftek doma. Tatarský
Enchiladas s mletým hovězím masem
Když se řekne mexická kuchyně, určitě se každému vybaví tortilly, fazole, chilli papričky a rajčatové salsy. Enchiladas obsahují vše uvedené a potěší i náročnější strávníky.
Luxusní boloňské špagety
Nejčastější jídlo, které si při slově špagety vybavím jsou boloňské špagety s omáčkou z mletého masa. Je to svým způsobem počeštělá verze boloňského ragú, které
ITALSKÉ LASAGNE: Lasagne alla bolognese
Italská zapečená klasika s těstovinami, boloňským ragú a bešamelem – to jsou lasagne. Pracné jídlo, které vás však odmění svou jedinečnou chutí. Italské lasagne v
Šťavnatá sekaná pečeně
Určitě znáte klasickou sekanou z mletého masa. Zapomeňte na klasiku a pojďte si recept něčím ozvláštnit, do první přidávám smaženou cibulku a do druhé kousky


