Lotus cheesecake z mascarpone nepečený

Lotus cheesecake nepečený
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Porce
    8
  • Celkový čas
    30 minut + ztuhnutí

Jestli máte rádi krémové dezerty a karamelově kořeněnou chuť sušenek Lotus, tenhle cheesecake si zamilujete na první sousto. Je ideální jako slavnostní dort i rychlé pohoštění ke kávě – jednoduchý na přípravu, ale chuťově opravdu luxusní. Navíc krásně drží tvar a výborně se krájí. Stačí pár surovin a trocha trpělivosti při chlazení. Výsledek? Krémová lahoda, která mizí ze stolu rychlostí blesku.

Lotus cheesecake z mascarpone nepečený je rychlý karamelový dezert, kde najdeme spojení jemného mascarpone, smetany a rozdrobených Lotus sušenek. Tato kombinace vytváří neodolatelný dezert, který je navíc bez pečení.

Suroviny na cheesecake

  • Lotus sušenky – 180 g
  • Lotus pomazánka – 150 g
  • Mascarpone – 450-500 g (2 kelímky)
  • Smetana ke šlehání – 250 g (1 kelímek)
  • Máslo – 60 g
  • Cukr moučka – 60 g
  • Lotus pomazánka na ozdobu – 100 g
  • Lotus sušenky – na ozdobu

Postup přípravy na Lotus cheesecake z mascarpone nepečený

  • Připravíme si formu o průměru 18-20 cm, kterou lehce vymažeme máslem.
  • Sušenky v mixéru rozmixujeme na drobky, máslo necháme rozehřát v mikrovlnce. Sušenky dáme do misky, přidáme k nim rozpuštěné máslo a pořádně promícháme.
  • Sušenkový základ přendáme do vymazané formy a lžící důkladně umačkáme na dno do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dáme ztuhnout do lednice na 10 minut.
  • Mezitím si připravíme náplň z mascarpone, který lehce prošleháme s moučkovým cukrem a nakonec přimícháme Lotus pomazánku.
  • Dále si ve vedlejší míse vyšleháme smetanu ke šlehání dotuha a postupně ji vmícháme do směsi krému. Zapracujeme pomocí stěrky. Připravený krém přelijeme přes uleželý korpus, uhladíme a dáme ztuhnout do lednice aspoň na 6 hodin, nejlépe přes noc.
  • V mikrovlnce rozehřejeme 100 g Lotus pomazánky a nalijeme ji na uleželý cheesecake. Lehce rozmažeme a nakonec přidáme na okraj kolem dokola rozdrobené Lotus sušenky a dáme opět tuhnout na dalších 30 minut.
  • Ztuhlý cheesecake můžeme nakrájet a podávat.

Chutnal Vám Lotus cheesecake z mascarpone nepečený? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Lotus cheesecake z mascarpone nepečený

    Mohlo by se vám líbit

    Napište komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.