Vánoční bramborový salát (luxusní)
Vychlazený bramborový salát k řízkům nebo smaženému kaprovi patří k vánočním tradicím. V Čechách byste našli málokterou rodinu, kde tento salát nepřipravují. Vánoční bramborový salát připravuje
Babiččin karlovarský knedlík
Knedlíky neodmyslitelně patří k tradičním jídlům české gastronomie. Vaříte svíčkovou nebo koprovku? Rozhodně nezapomeňte na domácí karlovarské knedlíky. Babiččin karlovarský knedlík je recept, podle kterého vařila
Nejlepší kulajda se zastřeným vejcem
Kulajda je tradiční česká polévka, která je specifická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu si zkuste připravit se zastřeným neboli pošírovaným vejcem. V tomto receptu
Nejlepší čočka na kyselo
Každý jistě zná tradici, že pokud si dá na Nový rok čočku, tak se ho budou v daném roce držet peníze. Čočka svým tvarem připomíná
Pravé valašské frgály (tradiční recept)
Kdo by neznal tradiční frgály, které pocházejí z Valašska. Tyto koláče můžete připravit s tvarohem, mákem, povidly a nebo hruškami. Pravé valašské frgály je tradiční
Ořechové mušle (škebličky s ořechovou náplní)
Pokud hledáte snadné a výborné cukroví na Vánoce, tak tyto ořechové mušle vás svou jednoduchostí překvapí. Ořechové mušle (škebličky s ořechovou náplní) je naše oblíbené cukroví,
Nejlepší špenátová polévka (jemná a krémová)
Jemná a krémová špenátová polévka je klasika v české gastronomii. Zkuste tento recept ozvláštnit čerstvým pestem a povzneste tuto klasiku na jinou úroveň. Nejlepší špenátová
Nejlepší domácí tatarská omáčka (tatarka)
Jaká tatarka z hotové majonézy je nejlepší? Nejlepší domácí tatarská omáčka je připravovaná z okurek a kaparů. Češi tatarskou omáčku prostě milují. Naše domácí tatarka z
Masová pomazánka z uzeného masa
Co se zbytkem uzeného masa? Masová pomazánka z uzeného masa je velice rychlá a jednoduchá pomazánka z pár ingrediencí. Tato pomazánka se hodí k čerstvému pečivu,
Tradiční kynuté svatomartinské rohlíčky s ořechy
Tradiční kynuté svatomartinské rohlíčky s ořechy Tradiční kynuté svatomartinské rohlíčky s ořechy je pečivo připravované v období Sv. Martina tedy 11.11. Tyto rohlíčky se dají