Jak vytvořit recept na webu BestRecepty.cz

Tato online kuchařka BestRecepty.cz slouží pro sdílení zajímavých receptů a tipů na vaření s ostatními, a proto jsme se rozhodli umožnit každému přidávat recepty při dodržování určitých pravidel.

Kdo může přidávat recepty na BestRecepty.cz?

Každý. Přesněji řečeno každý uživatel, který se zaregistruje na našich stránkách. Registraci je možné provést pomocí registračního formuláře, odkaz je pod tlačítkem níže. Po vyplnění základních údajů, kontaktního emailu a hesla máte vytvořený účet.

Každý nový uživatel získává status ‘Redaktor‘, který ho opravňuje k:

  • přidávání nových receptů
  • přidávání oblíbených receptů
  • nakupování na e-shopu (zatím neaktivní)

Jak přidat svůj recept?

Jednoduše na hlavní stránce klikněte na tlačítko + Vložit recept.

Pokud jste přihlášen, dostanete se do formuláře pro vložení receptu.

PRAVIDLA PRO VKLÁDÁNÍ RECEPTŮ

  1. Nekopírujte recepty z jiných stránek ani knižních publikací.
  2. K receptu vždy vložte obrázek.
  3. Vložené obrázky nesmí být chráněny autorským právem, doporučujeme vkládat pouze vaše fotografie.
  4. Nepoužívejte vulgární nebo sprosté výrazy.
  5. Nevkládejte do receptů reklamu ani jinou propagaci.

UNIVERZÁLNÍ STRUKTURA RECEPTU

Jako vzor uvedu recept na langoše. Název receptu může být tedy například: Výborné langoše. Ke každému receptu je poté dobré přidat:

1. Krátký univerzální popis v nadpisu H4:

Stánkové langoše jsou oblíbenou pochoutkou nejen na poutích. Pokud si langoše připravíte doma, můžete se vyhnout klasickému klišé tatarka/kečup a ozdobit si jej třeba zakysanou smetanou, omáčkou z nivy a posypat oblíbeným sýrem.

2. Poté do odstavce uveďte tučně název receptu a stručně recept popište:

Výborné langoše jsou jednoduché na přípravu, ale nějaký čas zabere než vám langoše krásně nakynou. Toto je recept od mé babičky, která nám langoše připravovala celé dětství.

3. Dále uvedete suroviny do odrážek pod nadpis H3:

Suroviny na výborné langoše:

  • 100 g hladká mouka
  • 2 vejce
  • 1 ks droždí
  • olej na smažení

4. Poté přidáte postup po jednotlivých krocích do číslovaných odrážek pod nadpis H3:

Postup přípravy výborných langošů

  1. Nejprve si nechte vzejít kvásek, a to následovně…
  2. Přidejte vejce, mouku a dobře promíchejte. Těsto nechte v míse přikrytou utěrkou nakynout na dvojnásobnou velikost.
  3. Z těsta vytvarujte stejné díly, které roztahejte do tvaru langošů. Ty nechte vykynout a poté smažte ve velké vrstvě oleje.
  4. Langoše ozdobte potřete prolisovaným česnekem, potřete tatarskou omáčkou, zakysanou smetanou nebo kečupem a posypte strouhaným sýrem.

5. Ideálně navrhněte 3 libovolné recepty z našeho webu pod nadpis H3:

Chutnaly vám výborné langoše? Vyzkoušejte také:

Děkujeme za dodržování pravidel, za jejich porušení nenese provozovatel odpovědnost. Uživateli hrozí trvalé smazání uživatelského účtu při opakovaném porušení pravidel.