Přidat recept Přidat recept

České buchty

  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    20
  • Zhlédnutí
    168

Kynutá nadýchaná pochoutka, kterou určitě každý znáte od své babičky. Nejen že skvěle chutná, ale také krásně provoní Váš dům. Náplň může být tvarohová, maková i povidlová.

Suroviny

Těsto na buchty

Tvarohová náplň

Maková náplň

Postup

Začneme tím, ze si připravíme pekáč, ve kterém budeme buchty péct a celý pekáč vymažeme tukem. Necháme si pomalu rozpouštět máslo a začneme si připravovat těsto na buchty.

Krok 1

Vezmeme si velkou mísu a do ní přisypeme mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek.

Krok 2

Potom do mouky přidáme vanilkový cukr, sůl, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Krok 3

Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 5 kousků. Každý kousek těsta rozmáčkneme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchty.

Krok 4

Dáváme vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu ještě potřeme ze shora i ze stran rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.

Krok 5

Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220° asi 30 minut. Před dopečením opět potřeme buchty ze shora rozpuštěným máslem.

Závěrem

Hotové buchty necháme vystydnout, vyklopíme a nebo ponecháme v pekáči a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X