Fantastické Fanta řezy s mascarpone

Fantastické Fanta řezy s mascarpone
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    6
  • Ready In
    40 minut

Fantastické Fanta řezy s mascarpone

Fantastické Fanta řezy s mascarpone je úžasný dezert, který se připravuje z oblíbeného nápoje Fanta. Zákusek je krásně vláčný.

Suroviny na fantastické Fanta řezy

Korpus

  • 6 vajec
  • 220 cukr moučka
  • 50 ml oleje
  • 80 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Krém

  • 400-500 g mascarpone nebo jemného tvarohu
  • 250 g másla
  • 200 cukr moučka

Poleva

  • 500 ml nápoje Fanta
  • 1 vanilkový pudink

Fantastické Fanta řezy s mascarpone postup přípravy

  1. Máslo vyndejte z lednice, aby povolilo.
  2. Oddělte si žloutky od bílků a žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte olej, aby vznikla směs.
  3. Bílky si vyšlehejte se špetkou soli a postupně přidejte druhou polovinu cukru. Sníh z bílků přimíchejte ke směsi ze žloutků.
  4. Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Míchejte jen zlehka.
  5. Těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě na 180°C na 25-30 minut. Těsto kontrolujte párátkem, dokud se těsto lepí na párátko, tak není hotové. Piškot nechte vychladnout a připravujte krém.
  6. Povolené máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté vmíchejte sýr mascarpone a hotovou směs potřete ve vrstvě na piškot.
  7. V trošce Fanty si rozmíchejte vanilkový pudink. Zbylou Fantu nalijte do kastrůlku a jakmile se bude vařit, vmíchejte pudinkovou směs a uvařte hustý krém.
  8. Krém nechte mírně 2-3 minutky vychladnout a poté ho vylejte na zákusek a zarovnejte.
  9. Řezy nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté vložte do lednice, kde úplně ztuhnou.
  10. Podávejte třeba ke kávě.

Chutnaly vám Fanta řezy? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..