CAPRESE: salát s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

CAPRESE: salát s rajčaty, mozzarellou a bazalkou
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    5 min

Kdyby se dala italská kuchyně definovat několika surovinami, určitě byste řekli rajčata, mozzarella a bazalka za předpokladu, že pomineme pastu (těstoviny). A právě tyto ingredience salát caprese obsahuje.

Caprese je jednoduchý salát s čerstvými rajčaty, ideálně pravou mozzarellou (buffala) a bazalkou. Mezi recepty byste hledali jen stěží salát, který je snazší na přípravu. Italové caprese připravují jako předkrm, ale díky bílkovinám v mozzarelle jej můžete volit jako lehkou formu večeře. Salát údajně pochází z italského ostrova Capri a někdy jej spatříte servírovaný do kruhu, kde se barvy italské národní vlajky střídají.

Suroviny na salát caprese

  • cherry rajčátka
  • mozzarella di buffala
  • hrst čerstvé bazalky
  • extra panenský olivový olej
  • balsamikový ocet
  • sůl, černý pepř

Jak připravit salát caprese

  1. Cherry rajčátka si překrojte v polovině a dejte do mísy. Mozzarellu natrhejte na menší kusy a přidejte k rajčatům.
  2. Nakonec přidejte bazalkové lístky, vše zakápněte zhruba 1 lžící extra panenského olivového oleje a dobře promíchejte.
  3. Salát dochuťte solí, pepřem a balsamikovým octem.
  4. Podávejte samostatně, k toustu nebo jako přílohu k masu.

TIP: Větší rajčata si můžete nakrájet na plátky, mozzarellu také a do kruhu na talíř poklást plátky rajčat, na ně mozzarellu a poté bazalku, vše zakápnout olivovým olejem, posypat trochou soli a pepře a máte krásně vypadající salát vytvořený za pár minut.

Chutnal vám salát caprese? Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..